За вихідні тернополяни нафестивалили три рекорди

Із приходом весни в Тернополі не лише ожила природа, але й відновився сезон фестивалів.

З 10 до 12 травня фестиваль локальної їжі  «Тернопільська Брама» забезпечив тернополянам та гостям міста цікаве та смачне проведення часу. Протягом кількох днів на Театральній площі нашого обласного центру виступали музичні виконавці, відбувалися конкурси, танцювальні шоу та встановлення рекордів.

За ці дні було встановлено три рекорди: найдовша суцільна дошка, найдовший гостинний стіл із суцільної деревини та приготування найбільшої кількості бограчу (1001 літру якого роздали всім охочим).

У соцмережах тернополяни жваво обговорюють встановлені досягнення, адже найдовша суцільна дошка виготовлена зі старої модрини, яка була зрізана на Борщівщині задля фестивалю.

Довідково

Бограч – угорська перша страва, яка готується з кількох виді м’яса, моркви, картоплі та  паприки (тушкується на вогні 6-8 годин).