Тернополянам радять, на що слід звертати увагу при виборі морозива

В Україні цей продукт за державними стандартами розділений на 3 види: морозиво з молочними жирами, плодово-ягідне морозиво і морозиво, що містить рослинні жири, кожен з яких має свій термін придатності та умови зберігання.

   Морозиво, де присутні тільки молочні жири вважається найкориснішим. Зазвичай це морозиво зберігається10-12 місяців, хоча сьогодні на ринку є позиції, термін реалізації яких – 2 роки.

    Однак, варто наголосити, що:

  • чим довше зберігається морозиво, тим менше гарантій, що воно не зіпсувалося і не містить шкідливих бактерій,
  • пошкоджена упаковка вказує на неналежне зберігання або транспортування продукту,
  • наявність у морозильній камері залишків води, надмірного намерзання чи вологи на стінках вказує на недотримання температурних режимів та сприяє розвитку мікроорганізмів.

    Купуючи літні смаколики, які рятують від неймовірної спеки, варто не забувати, повідомляють в Деожпродспоживслужбі в Тернопільській області, дивитися на дату виготовлення.

Також варто звертати увагу на небезпеку, так званого, апаратного морозива або коктейлів на основі морозива, які готують у точці продажу. Зазвичай, ризик виникнення спалахів у таких закладах вищий.