Тернополянам повідомили, як правильно обрати якісну ягоду

Сезон полуниці набирає обертів. На ринках міста цієї смачної ягоди є вже вдосталь. Це спричинено надзвичайно теплою весною. Незабаром власники присадибних ділянок матимуть можливість посмакувати цими дарами природи, вирощеними власноруч. Для того, щоб смачна та корисна ягода принесла нашому організмові лише користь, в Тернопільському обласному лабораторному центрі склали список, як саме вибрати «правильну» полуницю.

Одне з найосновніших правил – ніколи не куштувати ягоди на ринку чи просто з грядки, адже на них є чимало мікроорганізмів, що можуть зашкодити.

При виборі полуниці особливу увагу слід звертати на запах та колір. Яскраво виражений аромат та яскравий колір – показники якісної продукції. Якщо вам вдалося придбати свіжу полинцю, потрібно обірвати зелені «хвостики» і лише тоді добре промити її у великій кількості води (можна навіть підкисленій лимонним соком чи лимонною кислотою). Така послідовність вважається правильною тому, що паразити живуть переважно на листках.

Ознайомившись з усіма правилами вибору якісної полуниці, тернополянам залишається дотримуватися їх та насолоджуватися смачними та корисними ягідними десертами.

Джерело: terses.gov.ua

Ваш коментар може бути першим

Залишити відповідь

Ваша імейл адреса не буде оприлюднена


*