Тернополянам повідомили, як правильно обрати якісні ягоди

Сезон полуниці набирає обертів. На ринках міста цих смачних ягід є вже вдосталь. Незабаром власники присадибних ділянок матимуть можливість посмакувати цими дарами природи, вирощеними власноруч. Для того, щоб смачні та корисні ягоди принесли нашому організмові лише користь, в Тернопільському обласному лабораторному центрі склали список, як саме вибрати «правильну» полуницю.

Одне з найосновніших правил – ніколи не куштувати ягоди на ринку чи просто з грядки, адже на них є чимало мікроорганізмів, що можуть зашкодити.

При виборі полуниці особливу увагу слід звертати на запах та колір. Яскраво виражений аромат та колір – показники якісної продукції. Якщо вам вдалося придбати свіжу полинцю, потрібно обірвати зелені «хвостики» і лише тоді добре промити її у великій кількості води (можна навіть підкисленій лимонним соком чи лимонною кислотою). Така послідовність вважається правильною тому, що паразити живуть переважно на листках.

Ознайомившись з усіма правилами вибору якісної полуниці, тернополянам залишається дотримуватися їх та насолоджуватися смачними та корисними ягідними десертами.